Nyhet! Boka
ONLINE
Boka
ONLINE
Svenska English Deutsch
Kyrkekvarn på Facebook Kyrkekvarn på Instagram
Kyrkekvarn på Facebook Kyrkekvarn på Instagram

Kanot & Utrustning

+ Måste jag boka kanot?

Svar: Ja, du bör boka kanot innan du kommer. Det gör du via vår hemsida boka online, där slutför du även betalningen med ett betalkort. Observera att webbläsaren explorer ej kan användas. Du får ingen bekräftelse om bokningen/betalningen ej gått igenom.

+ Hur många personer får plats i en kanot?

Svar: Vill man endast paddla en dagstur går det bra att sitta som mest tre vuxna eller två vuxna och två små barn (ca 8 år eller yngre) i samma kanot. Att tänka på är att det endast är två personer som har utrymme att utföra aktiv paddling i kanoten, medan resten sitter som medpassagerare. Man kan dock byta av med varandra under färdens gång. Glöm ej att boka extra sits om ni vill sitta fler än två personer i en kanot.

+ Har ni flytvästar i alla storlekar?

Svar: Vi har räddningsvästar från 0 år och uppåt (0–50 kg). Dessa är utrustade med flytkrage, reflexer, visselpipa och har extra flytkraft. Vi har seglarvästar för vuxna från 40kg och uppåt, samt XL–västar 90 kg+.

+ Hur mycket packning kan man ha med sig?

Svar: Vi har kanoter av olika storlekar. Maxvikt är 365 kg på alla våra kanoter – men maxvikten är bara en av flera faktorer att ta hänsyn till. Tänk alltid på att packa smart och endast ta med det som är nödvändigt för paddlingen.

+ Hur långt kommer man på en dag?

Svar: Dagsetapper upp till 15 km/dag, normalt klarar man en snitthastighet på upp till 3 km/h under 30-60min paddelpass.

+ Jag har bokat kanot ”dag 9-16” när måste jag vara på plats?

Svar: Receptionen öppnar kl. 09.00 och ni får komma när ni vill under dagen. Kanoten finns reserverad för er mellan dessa tider oavsett ankomsttid.

+ Hur ser era rastplatser/tältplatser ut?

Svar: Våra rastplatser/tältplatser har soptunna, torrdass och ohuggen ved som ej ligger väderskyddat.

+ Var finns era rastplatser/tältplatser och karta?

Svar: Varje ruta är 1 kilometer på kartan. Det är bommar till de flesta platser vilket gör att det är svårt att komma ner med bil. Se kanotkarta.

+ När behöver jag transport?

Svar: Transport behövs endast om man paddlar norr ut på Tidan och passerar 3:e lyftet Bengtsvad. Då bokar man ett kanotpaket för man ska även ha en kanotvagn. Vi hämtar senast 15.00 för att ni ska vara tillbaka på Kyrkekvarn innan receptionen stänger.

+ När behöver jag kanotvagn?

Svar: Kanotvagn behövs endast om man paddlar norr ut på Tidan och passerar 3:e lyftet Bengtsvad. Då bokar man ett kanotpaket för då behövs även transport tillbaka. Vi hämtar senast 15.00.

+ Vi är nybörjare och vill ha enkel paddling?

Svar: Då brukar vi rekommendera att man paddlar söder ut på en långsmal sjö som heter Stråken. Start sker alltid från kanotcentret och vi har kanoter på var sida om kraftverket beroende på vilket håll man ska paddla åt.

+ Vi vill inte boka en heldag, bara några timmar?

Svar: Vi har ett pris för 3 timmar som är 350kr men det kan inte förbokas utan finns i mån av plats.

+ Vilken typ av kajaker och kanoter har ni?

Svar: Vi har stabila osänkbara kanoter och kajaker. Se bild.

WEBBPRODUKTION - Divido IT Webb Reklam
WEBBPRODUKTION - Divido IT Webb Reklam