Nyhet! Boka
ONLINE
Boka
ONLINE
Svenska English Deutsch
Kyrkekvarn på Facebook Kyrkekvarn på Instagram
Kyrkekvarn på Facebook Kyrkekvarn på Instagram

Islandshäst & Turridning

+ När ska man vara på plats?

Svar: Man ska vara på plats vid stallet 15 min innan turen startar.

+ Kan man låna hjälm?

Svar: Vi har godkända hjälmar i alla storlekar att låna ut. Har man egen hjälm så går det bra att ta med sig.

+ Har ni säkerhetsvästar?

Svar: Nej, en säkerhetsväst gör mer skada en nytta om den inte är perfekt utprovad för din kropp.

+ Rider ni även fast det regnar, snöar eller blåser?

Svar: Ja, vi rider även vid dåligt väder. Regnkläder finns att låna. Vi kan ställa in det om det är varning för storm eller åska.

+ Hur mycket får man väga?

Svar: Vi har några hästar som klarar av max 105kg, då ska man ha god fysik och orka bära upp sin kropp för att underlätta för hästen.

+ Vad ska man ha på sig?

Svar: Vi rekommenderar skor med liten klack men det är inget måste. Bekväma långbyxor eller tåliga kläder som du trivs i, aldrig shorts.
På vintern ska man tänka på att klä sig varmt på händer och fötter.

+ Får barn rida?

Svar: För barn utan erfarenhet är lägsta ålder 12år. Barn under 12år som kan hantera en häst helt själv i skritt, trav och galopp ute i skogen kan följa med på de vanliga turridningarna. Har man yngre barn som vill rida kan man boka vår Ponnyexpress där du som vuxen leder barnet. Det går även bra att boka turridning Egen grupp om man har barn under 12år utan ridvana – där anpassar vi turen helt efter den svagaste länken i gruppen och kan skritta hela tiden om det skulle krävas.

+Får man hjälpa till att borsta och sadla hästarna?

Svar: Nej, det får man tyvärr inte då hästarna står i en ligghall och blir det för mycket spring kan de bli oroliga och irriterade. Man få endast beträda ligghallen med hjälm.

+Kan man ramla av och skada sig?

Svar: Ja, det kan man. Hästar är levande djur! Normalt är hästarna mycket snälla men kan bli skrämda eller snubbla och då kan du som ryttare tappa balansen och ramla av. Det är sällan det händer men skulle olyckan vara framme så har vi en kundolycksfallförsäkring.

+Måste man vara ridvan?

Svar: Nej, vuxna och barn över 12år behöver ej ha någon tidigare erfarenhet. Det viktigaste är att man har en positiv inställning, inte är rädd och lyssnar på ridledarens instruktioner. Man åker inte häst utan ska vara aktiv och bestämd men inte sitta och dra okontrollerat i tyglarna.

WEBBPRODUKTION - Divido IT Webb Reklam
WEBBPRODUKTION - Divido IT Webb Reklam